Je winkelwagen is momenteel leeg!
Onze geschiedenis
5 generaties bakkers in dezelfde familie. Sinds 1898 vormen vakmanschap en authenticiteit de kern van ons bedrijf.
De 1e generatie ambachtelijke bakkers vestigde zich in de Waterloolaan 726. De heer Henri De Pauw in het atelier en mevrouw De Vocht in de winkel. Samen kregen ze een dochter, Anna De Pauw.

2de generatie van bakkerij Govart.

De 2e generatie ambachtelijke bakkers werd opgericht met Anna De Smedt en Henri De Pauw.
Anna De Pauw groeide op in de familiebakkerij aan de Waterloolaan 726 in de Basculewijk van Ukkel. Ze werkte er met haar ouders toen ze de man van haar leven ontmoette, Louis De Smedt. Louis leerde het bakkersvak op een natuurlijke manier en werkte in het atelier terwijl Anna de winkel runde.
Samen kregen ze een dochter, Louise De Smedt. Het koppel zou hun dochter op haar beurt opleiden in de familiebakkerij. Oldtimers in de Bascule herinneren zich dat Anna op een stoel bij de winkel zat. Zolang er brood te koop was, konden de klanten het komen kopen.


De 3de generatie ambachtelijke bakkers krijgt vorm met Louise De Smedt en Pol Govart.
De jonge Louise De Smedt was opgegroeid en werkte nu in de familiebakkerij. Rond haar 20ste werd ze verliefd op Pol Govart. De jongeman ontwikkelde ook een passie voor het bakkersvak. Ze kregen Henri en Jean-Louis Govart. Pol stierf in 1986 op 65-jarige leeftijd. Louise werkte tot haar 84e bij haar familie in de bakkerij van Govart.
De familie Govart smeedt haar 4e generatie ambachtelijke bakkers.
De jonge Jean-Louis Govart groeide op binnen het gezin. De tiener besloot het bakkersvak te leren van zijn vader, Pol Govart. Om zijn opleiding af te ronden, besloot hij naar het CERIA te gaan in de afdeling Bakkerij-Pasta-Chocolade. Op 18-jarige leeftijd vervoegde ook hij het bakkersatelier van Govart om samen met zijn familie te werken.
Een paar jaar later werd hij smoorverliefd op de mooie Dora Dewynans. Na haar studies vervoegde de jonge vrouw de clan van de familie Govart om samen met haar schoonmoeder en overgrootmoeder in de winkel te werken. In 1989 namen ze het familiebedrijf over.
Ondertussen heeft het echtpaar een zoon, Jessie Govart, en net als vorige generaties zal hij van jongs af aan worden ondergedompeld in de werkplaats.




De 5e generatie ambachtelijke bakkers van Govart is gearriveerd.
Jessie Govart trad in de voetsporen van zijn vader. Hij leerde van hem en ging ook naar het CERIA om zijn opleiding tot bakker-banketbakker-chocolatier af te ronden.
Het was op school dat Jessie Govart de vrouw van haar leven ontmoette, Nathalie Kohn.
Op 18- en 19-jarige leeftijd kwam het jonge stel bij de familie in de werkplaats en winkel van bakkerij Govart, die toen nog in Ukkel was. Ze brachten 8 jaar door met het leren van het bakkersvak.
In 2007 besloot het echtpaar hun schort op te geven en te gaan studeren in een heel ander vakgebied. Tegelijkertijd beviel ze van hun zoon, Joshua Govart.
In 2013, toen ze met pensioen gingen, verkochten Dora en Jean-Louis Govart het familiehuis op 726 chaussรฉe de Waterloo in Ukkel.
En toen, op een mooie dag in 2024 in Alsemberg in de regio Beersel, werd een microbakkerij geboren die artisanale broden met natuurlijk zuurdesem produceert.
Sinds 6 augustus 2024 runt Nathalie Kohn-Govart een ambachtelijke microbakkerij in hun familiehuis in Alsemberg-Beersel.
Eรฉn keer per week, en alleen op bestelling, kun je 100% natuurlijke zuurdesemproducten ontdekken en proeven, gemaakt van puur biologisch meel dat op stenen molenstenen wordt gemalen.
FAQs
De pers heeft het over de familie Govart.
- 5 generaties ambachtelijke bakkers in dezelfde familie.
- Een passie voor natuurlijk zuurdesembrood.
- Puur Belgisch speltmeel zonder toevoegingen, gemalen op de ouderwetse manier!
