Je winkelwagen is momenteel leeg!
Onze principes
Ambachtelijk brood gemaakt van natuurlijk zuurdesem en steengemalen volkoren tarwe-, spelt- en roggemeel.
Voedzaam brood gemaakt van natuurlijk zuurdesem en steengemalen biologische meel.

De tarwe-broodketen omvat de boer, de molenaar en de ambachtelijke bakker.
Consumenten bewuster maken van de kwaliteit van ambachtelijk brood.
Consumenten informeren over de tarwe-broodketen is cruciaal voor de toekomst en de kwaliteit van ons voedsel. Klanten hebben het recht om een geïnformeerde keuze te maken over de voedingswaarde van het brood dat ze eten.
Ten eerste moet het brood voedzaam zijn, gemaakt van verschillende hele granen, zonder toevoegingen.
Daarom kiezen we bij Bakkerij Govart in Alsemberg enkel voor steengemalen, biologisch volkoren meel.
Deze keuze van kwaliteitsbloem, gecombineerd met het lange natuurlijke fermentatieproces van zuurdesem, garandeert een voeding met een hoge voedingswaarde, laag glutengehalte en licht verteerbaar.
We gebruiken alleen natuurlijk desem om ons ambachtelijk brood te maken.
Deze eeuwenoude methode verbetert de verteerbaarheid van de gluten en versterkt de voedingswaarde van het brood.
- Tarwe en waar het vandaan komt. De tarwe-broodketen wordt vaak verkeerd begrepen door consumenten. Bij Bakkerij Govart hebben we ervoor gekozen om transparant te zijn over ons meel, dat afkomstig is van een biologische ambachtelijke molen in Frankrijk.

2. Onze voedzame broden zijn allemaal het resultaat van een lang natuurlijk fermentatieproces met zuurdesem. We gebruiken biologisch meel zonder additieven of bewaarmiddelen en malen het op stenen molenstenen. We voegen geen gist toe; bij Govart Bakery is het de zuurdesem die alles doet!
Om de kwaliteit van onze granen te garanderen,
Deze traditionele molen maalt graan op een stenen molensteen.
Bij deze methode worden twee grote ronde stenen gebruikt om de tarwekorrels te pletten.
Door deze techniek blijven de voedingsstoffen en aroma’s van de granen behouden.
Een natuurlijk gerezen brood gemaakt van volkoren spelt-, rogge- en tarwemeel.
Hoe langer het kaf van de tarwe wordt bewaard, hoe vollediger het meel. Dit komt omdat de micronutriënten die essentieel zijn voor onze microbiota in de schil geconcentreerd zijn.
Dus hoe witter het meel, hoe minder voedingsstoffen het bevat. Omgekeerd geldt: hoe meer volkorenmeel je gebruikt, hoe meer voedingsstoffen je binnenkrijgt.
Zo simpel is het. Het eten van volkorenbrood gemaakt van steengemalen biologische bloem, gecombineerd met zuurdesem, zal je darmen aanzienlijk verbeteren.
Informatiebronnen : “Sauvons le pain” de Christian Rémésy, Voedingsdeskundige en voormalig onderzoeksdirecteur bij INRAE.