Je winkelwagen is momenteel leeg!
Govart Bakery X MO Chocolate
Govart Bakery
Govart Bakery ligt in Alsemberg in de gemeente Beersel en is een microbakkerij die artisanaal brood maakt van natuurlijk zuurdesem.
MO Chocolate
MO Chocolate is een gecertificeerd biologisch bean-to-bar chocoladebedrijf gevestigd in Brussel en Gembloux.
Het bedrijf werkt alleen met coöperaties waarvan het weet dat de bonen en fermentatiemethoden van de hoogste kwaliteit zijn.

De fermentatie van cacaobonen:
De fermentatie van cacaobonen is een essentiële fase in de transformatie en ontwikkeling van de karakteristieke smaken van bean-to-bar chocolade. De smaakkwaliteit van de bonen hangt af van de beheersing van deze vaardigheid.
Wat betekent bean-to-bar ?
Bean-to-bar chocolade betekent dat het door de ambachtsman rechtstreeks van cacaobonen wordt gemaakt. Wanneer de bonen aankomen in het atelier van MO Chocolate in België, roosteren en concheren de ambachtslui ze zelf.
Dit helpt om de unieke smaken van elke cacao-oorsprong naar boven te halen. Het proces wordt vaak in kleine hoeveelheden uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen. Dit type chocolade is ambachtelijk, traceerbaar en vaak ethischer.
Roosteren :
Bij het roosteren worden de cacaobonen verhit om hun aroma’s te ontwikkelen. Het vermindert het vochtgehalte, vergemakkelijkt het verwijderen van de schil en intensiveert de smaken.
Concheren :
Concheren is het lang kneden van de verwarmde cacaomassa. Het verzacht de textuur, vermindert de zuurgraad en homogeniseert de smaken. Deze twee fases zijn cruciaal voor het verkrijgen van een smakelijke chocolade die smelt op de tong.
Waarom Govart Bakery x MO Chocolate ?
Vanaf het begin heeft Govart Bakery gewerkt met producenten die zich ethisch bewust zijn van het product, het milieu en de smaak.
Met het artisanale bedrijf MO Chocolate hebben we alle waarden gevonden die ons zo dierbaar zijn.
Met trots laten we je nu kennismaken met hun artisanale bean-to-bar producten.