Onze principes

Ambachtelijk brood gemaakt van natuurlijk zuurdesem en steengemalen volkoren tarwe-, spelt- en roggemeel.

Voedzaam brood gemaakt van natuurlijk zuurdesem en steengemalen biologische meel.

Ons brood gemaakt van spelt desem en steengemalen biologisch volkoren tarwemeel.
Ons artisanaal brood wordt gemaakt met een steengemalen biologisch volkoren meel ©.

De tarwe-broodketen omvat de boer, de molenaar en de ambachtelijke bakker.

Consumenten bewuster maken van de kwaliteit van ambachtelijk brood.

Consumenten informeren over de tarwe-broodketen is cruciaal voor de toekomst en de kwaliteit van ons voedsel. Klanten hebben het recht om een geïnformeerde keuze te maken over de voedingswaarde van het brood dat ze eten.

Ten eerste moet het brood voedzaam zijn, gemaakt van verschillende hele granen, zonder toevoegingen.

Daarom kiezen we bij Bakkerij Govart in Alsemberg enkel voor steengemalen, biologisch volkoren meel.

Deze keuze van kwaliteitsbloem, gecombineerd met het lange natuurlijke fermentatieproces van zuurdesem, garandeert een voeding met een hoge voedingswaarde, laag glutengehalte en licht verteerbaar.

We gebruiken alleen natuurlijk desem om ons ambachtelijk brood te maken.

Deze eeuwenoude methode verbetert de verteerbaarheid van de gluten en versterkt de voedingswaarde van het brood.

Een natuurlijk gerezen brood gemaakt van volkoren spelt-, rogge- en tarwemeel.

Hoe langer het kaf van de tarwe wordt bewaard, hoe vollediger het meel. Dit komt omdat de micronutriënten die essentieel zijn voor onze microbiota in de schil geconcentreerd zijn.

Dus hoe witter het meel, hoe minder voedingsstoffen het bevat. Omgekeerd geldt: hoe meer volkorenmeel je gebruikt, hoe meer voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Zo simpel is het. Het eten van volkorenbrood gemaakt van steengemalen biologische bloem, gecombineerd met zuurdesem, zal je darmen aanzienlijk verbeteren.

Informatiebronnen : “Sauvons le pain” de Christian Rémésy, Voedingsdeskundige en voormalig onderzoeksdirecteur bij INRAE.